Nemeztakaró nászajándékba

Barátnőm és kolléganőm esküvőjére Türkmén mintás nemeztakarót készítettünk a kolléganőimmel. Együtt megterveztük, meggyúrtuk és átadtuk. Közösségépítő egy nemezszőnyeg elkészítése, jókat lehet beszélgetni a hosszú munka alatt. Mi 1 napig készítettük, estére el is fáradtunk. Közben mindenki arról áradozott, hogy neki is kellene egy nemez szőnyeg...hát csak azt tudom erre mondani: tessék férjhez menni és akkor titokban neki is elkészítjük!
A két központi minta, az a  női-férfi szimbólum, a körbefutó vörös hullám neve futókutya-az élet, a szeretet -szerelem lángja.  A pöttyöknek óvó-védő szerepük van. A színeknél a hagyományos kék-vörös színt használtuk, keretnek pedig barnát.










 az ajándék átadása.





Katának és Zolinak sok boldogságot kívánunk!

Megjegyzések

Márton Éva - Réka üzenete…
Eszter, milyen felületre tettétek ki a szőnyeg mintáját? Én is készítettem egy szőnyeget, lepedő-vászonra raktam ki, azzal hengereltem, de mikor bontottam ki, akkor túlságosan ragadt a vászonhoz a minta. http://mbimbi-nemez.blogspot.com/search/label/sz%C5%91nyeg

Melyek az ilyen minták kirakásához, szőnyeg készítéshez legalkalmasabb anyagok?

Márton Éva (mbimbi)
Mihály Eszter üzenete…
Szia, mi is lepedőre tettük. Az első 200 hengerlés után már elválasztottuk a lepedőtől, majd úgy folytattuk tovább a munkát.Elég hamar egybe állnak a szálak ,már 20 perces gyúrás után leválasztható, csak nagyon óvatosan kell leválasztani.Ilyenkor még korrigálhatóak a hibák. Utána minden oldalról jöhet a többszöri gyúrás. Megnéztem a mandala szőnyegedet,szép lett.Szerintem jól csinálod.
Vehetsz napozó szőnyeget, azon is jó kirakni és azzal gyúrni. Vagy vidaramát, amit Németorszagból lehet rendelni. http://www.stoffhaus-kepper.de/shop2/contents/de/d202.html Sokan ezt használják a nemezelők közül.
Szia
Mihály Eszter üzenete…
Amúgy a napozószőnyeghez is ragad, de ez nem probléma.
Márton Éva - Réka üzenete…
Eszter, melyik a férfi és melyik a nő szimbóluma?
Mihály Eszter üzenete…
A férfi minta pont ott van, ahol a vőlegény fogja a takarót,a női minta a menyaszony oldalán, a gömbölyű, közepén egy kis mintával(befogadó-női minta).

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ecoprint alkotótábor

Gézre nemezelt sál