Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április, 2012

Cob web felt- pókháló nemez sál

Kép
A cob web felt- vagyis pókháló nemez egy nagyon könnyű, vékony, lyukacsos, áttetsző anyagot jelent, ami a legfinomabb ausztrál merinó gyapjúból, selyem szálakból és mohér felhasználásával készül. Élvezet készíteni, mindvégig izgalmas munka, érdemes kipróbálni. Nagyon jól lehet a színekkel játszani. Amire figyelni kell : a szalaggyapjúból nagyon lehelet vékony tincseket kell tépni, 2 vékony réteget tenni  össze vissza . Olyan vékony rétegnek kell lenni, hogy látszódjon a nádszőnyeg amire kiraktuk. A selyem szálat a legvégén kell rátenni. Forró szappanos meleg vízzel belocsoljuk és az ujjunkkal kis lyukakat hozunk létre a vékony anyagon. Felhengereljük, 10 percig gyúrjuk, kibontjuk majd másik irányból is feltekerjük, hengergetjük. 20 perc gyúrás után újból szappanos meleg vízzel megpermetezzük.   Asztalhoz csapkodjuk ezáltal is tömörödik, majd vászonba készre gyúrjuk. Ha elkészült, akkor langyos vízben ki mossuk. Jó munkát! Itt van egy angol nyelvű képekkel illusztrált cob w

Kéken zöld

Kép

Regélő nemezek-Kiállítás

Kép
Országos nemezkiállítás Szombathelyen Részletes program itt . Napturul munkám látható a kiállításon Rövid videó a kiállításról.  

Nemeztakaró nászajándékba

Kép
Barátnőm és kolléganőm esküvőjére Türkmén mintás nemeztakarót készítettünk a kolléganőimmel. Együtt megterveztük, meggyúrtuk és átadtuk. Közösségépítő egy nemezszőnyeg elkészítése, jókat lehet beszélgetni a hosszú munka alatt. Mi 1 napig készítettük, estére el is fáradtunk. Közben mindenki arról áradozott, hogy neki is kellene egy nemez szőnyeg...hát csak azt tudom erre mondani: tessék férjhez menni és akkor titokban neki is elkészítjük! A két központi minta, az a  női-férfi szimbólum, a körbefutó vörös hullám neve futókutya-az élet, a szeretet -szerelem lángja.  A pöttyöknek óvó-védő szerepük van. A színeknél a hagyományos kék-vörös színt használtuk, keretnek pedig barnát.  az ajándék átadása. Katának és Zolinak sok boldogságot kívánunk!

Manósapka II.

Kép