Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június, 2013

Nyári kép

Kép
Édesanyámnak..... Nagy szerelem a fonás. Ezúttal a saját fonalaimat használtam fel. Ezeket nemezeltem bele saját festésű merinó gyapjúba, kis selyemmel és selyem szállal kiegészítve.

Színes kalapok

Kép
Igazán jól sikerült a mai nemeztanfolyam. A lányok kísérleteztek a színekkel, formákkal. Jó kis móka volt. Büszke vagyok rájuk, mind három kalap jól sikerült. Felhasználtunk szalag gyapjút, magyar merinó bunda gyapjút, fonalat.

Kék hegyek

Kép
Wass Albert - Mese a kék hegyekről  "A nagy irtásról, ahova az őzek hajnalonként legelni kijártak, messzire elláthatott a szem. Széles nagy völgyek, hullámos dombhátak fölött távoli hegyekig. Kékek voltak ott messze azok a hegyek, szépségesen kékek. És a fiatal őzek, kik éppen látni tanulták a világot, megkérdezték mindig anyjukat: Miért kékek ott túl azok a hegyek?  És az őzanyák emlékezet óta, mindig ugyanazt felelték ilyenkor:  Mert ott nincs farkas és nincs róka. Nincsenek kutyák és nincsenek gonosz emberek. Csak békesség van ott, nyugalom és csönd. Csupa lóhere nő a réteken, és soha sincsen tél. Szél nem jár arra, és a lomb nem hervad el. Nincsen hó, fagy, csupán jó meleg, nap nap után. Azért olyan kékek azok a hegyek. "

Nuno nemez sál II.

Kép
A mai borongós - napsütéses napon, ez a két nuno selyem sál készült. Nagy volt az izgalom, és az öröm az elejétől a végéig. Felhasználtunk pongét, finom ausztrál merinó gyapjút (saját festésűt is), selyem szálat, saját készítésű fonalat (  újabb szerelem, amit kézi orsón fonok).